Ema jagas õõvastavaid pilte vaktsineerimata laste tõttu haigestunud beebist (13)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulerõugetes Elijah
Tuulerõugetes Elijah Foto: Facebook

Austraallanne Kayley Burke postitas mõne päeva eest Facebookis hirmutavad pildid oma haigest lapsest, et teistele lapsevanematele laste vaktsineerimise vajadust südamele panna.

Kayley Burke’i 11-kuuna poeg Elijah sai tuulerõuged, sest mõni inimene oli kas ennast või oma lapsed selle haiguse vastu vaktsineerimata jätnud. «Vaktsineeriga oma lapsi, inimesed… Pilt näitab täpselt, miks… Meie vaene pisipoiss, kes on vaktsineerimiseks liiga noor sai tuulerõuged… Nende ilmumisest on juba peaaegu nädal… Täna viidi ta teise nakkusega Ipwichi haiglasse,» kirjutas naine Facebookis. Postitust on jagatud juba üle 82 500 korra ja paljud inimesed on postitanud ka toetavaid sõnu.

Foto:
Foto: Foto: Facebook

Piltidelt on näha, et pisikene beebi on kaetud täppide ja villidega. Tuulerõuged said naise väitel ka ta ise ja tema tütar Kaliah. «Täiskasvanutel on tuulerõuged nii hirmsad ja valulikud, et ma pigem sünnitaksin igasuguste valuvaigistitega,» kirjeldas Burke. «Soovin rõhutada, et kui sa ei vaktsineeri oma lapsi, siis oled täielik idioot… Mõtle ohule, millesse sa paned teised abitud lapsed, kes on liiga väiksed või keda ei saagi vaktsineerida!»  

Foto:
Foto: Foto: Facebook

Mõne aja pärast andis Burke siiski teada, et nüüd on beebi haiglast tagasi koju lubatud. «Elijah lasti haiglast välja…Meil õnnestus ta natuke naeratama ja naerma panna, mis on imeline. Peame talle veel mõned päevad antibiootikume andma ja tema järele vaatama…»

Foto:
Foto: Foto: Facebook

Kuigi tundub, et tegemist on õnneliku lõpuga õnnetusega, on see järjekordseks hoiatavaks märgiks selle kohta, missugust ohtu võib tähendada vaktsineerimisest loobumine.

Eestis ei ole tuulerõugete vastu vaktsineerimine riiklikus immuniseerimiskavas.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles