Kaks olulist määret võivad peagi apteegist otsa saada

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geel aitab valu vähendada.
Geel aitab valu vähendada. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui praegu võib veel apteekidest leida rektaalkreemi Doloproct 1 mg/20 mg/g ja geeli Ibumetin 5%, siis varsti võib olla probleeme nende kättesaadavusega.

Doloproct 1 mg/20 mg/g sisaldab kahte toimeainet: fluokortoloonpivalaati ja lidokaiinvesinikkloriidi, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Fluokortoloonpivalaat vähendab organismis põletikku tekitavate ainete tootmist. Lidokaiinvesinikkloriid on lokaalanesteetikum, mis tuimestab piirkonna, kuhu ravimit määritakse. Doloprocti kasutatakse hemorroidide, pärasoolepõletiku ja anaalse ekseemi vaevuste leevendamiseks. Tarneraskused kestavad ameti sõnul eeldatavasti augusti keskpaigani. Praegu on ravim veel apteekidest saadaval, samuti võib apteekidest leida Doloproct rektaalsuposiidid.

Samuti on tarneraskustes Ibumetin 5% geel, mis aitab vaigistada valu. Geeli toimeaine on ibuprofeen. Ravimi tarneraskuse kestus ei ole teada. Ravimiameti sõnul on praegu ravim veel kättesaadav ning leitavad on ka teised teised ibuprofeeni sisaldavad preparaadid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles