Tohtrid peavad haiglajuhi lahkumise põhjuseks meedia turmtuld

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond. Keskuse juhataja Vassili Novak.
PERHi erakorralise meditsiini osakond. Keskuse juhataja Vassili Novak. Foto: Mihkel Maripuu

Nii palju häid sõnu kuuleb Eestis ilmselt muidu vaid matustel, aga päev pärast Põhja-Eesti regionaalhaigla juhi Tõnis Alliku ametist taandumist korruptsioonikahtlustuse tõttu jagus tema kolleegidel mehe kohta vaid kiidusõnu. Endisele juhile süüks pandud patud jäävad haiglarahvale arusaamatuks ja levivad kuuldused, et prokuratuuri survestati.

«Kui te oleksite eile kuulnud, kui Tõnis Allik ütles, et täna on tema viimane tööpäev, siis paljude haudvaikuses sõnumit oodanud inimeste suust kostis «ei». See oli küll emotsioon, kuid oodati, et ta võitleb edasi,» rääkis Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini osakonna juhataja Vassili Novak. 

Päris üllatusena esialgu juhiametis jätkata lubanud Alliku avaldus Novakile endale siiski ei tulnud. «Kui lugeda teisipäevastes ajalehtedes olnud pealkirju, siis oli seda aimata,» sõnas ta. Alliku toetuseks haiglasisese allkirjade kogumise aktsiooni algatanud Novak on väga kriitiline selle juhtumi meediakajastuse suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles