Väikehaigla keeldub eriarstist loobumast (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Kõlli
Märt Kõlli Foto: Sander Ilvest

Kui haigekassa arvab, et lastearste ongi vaja ainult suurtes linnades, sest üldiselt saavad nende tööga hakkama ka perearstid, siis Kuressaare haigla kinnitusel ei kavatse nad lastearsti vastuvõttudest mingil juhul loobuda.

«Rahu, ainult rahu,» ütles Kuressaare haigla juht Märt Kõlli ja rõhutas, et lastearsti ambulatoorsed vastuvõtud ei kao kuhugi, sest Saaremaal on kohapeal olemas väga hea spetsialist ja sealsed lapsevanemad ei pea muretsema, kirjutab Saarte Hääl. Kõlli sõnul on Saare maakonna jaoks kõige olulisem, et olemas vajalikud arstid nagu näiteks lastearst dr Ülle Käsk, kes vastutab koos veel ühe pediaatriga kokku ligikaudu 6500 lapse eest.

Eile teatas ka sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske Kuku raadio saates «BNS», et ministeeriumis vaadatakse kriitiliselt haigekassa seisukohale, et väiksema nõudlusega erialade puhul tuleks kaaluda, kas on mõttekas neid maakonnahaiglates koha peal pakkuda. «Kui haigekassa hoiab jupikese kokku arsti töötasult, aga kõik ülejäänud kulutavad transpordile ja tööaega, siis see ei ole aktsepteeritav lahendus,» sõnas Priske.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles