Tugev hommikusöök ei aita kaalu langetada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugev hommikusöök ei aita kaalu langetada
Tugev hommikusöök ei aita kaalu langetada Foto: SCANPIX

Saksa toitumisteadlased lükkasid ümber levinud arvamuse, et tugev hommikusöök annab pikaks ajaks täiskõhu tunde ning sellega kahandab päeva jooksul söömist.

Uuringus osalenud katsealused sõid hommikusöögi suurusest ja kogukusest hoolimata palju ka lõuna- ja õhtusöögi ajal, kirjutab BBC.

Müncheni ülikooli teadlased jälgisid 400 inimese söömisharjumusi kahe nädala jooksul. Katsealused pidasid toitumise kohta päevikut. Osa katsealustest sõi tugeva hommikusöögi, osa aga ei söönud hommikul mitte midagi.

Samas aga need, kes sõid 400 kilokalorit sisaldanud hommikusöögi, sõid päeva jooksul 400 kilokalori võrra isegi rohkem kui need, kes kergema ja väiksema kilokalorite kogusega hommikusöögi sõid.

Saksa teadlased soovitavadki kergemat hommikusööki neile, kes tahavad kehakaalu langetada.

Mitmete teiste riikide toitumisspetsialiste arvates tuleb hommikul korralikult süüa, sest see on osa tasakaalustatud toitumisest. Ka on siiani arvatud, et selline hommikusöök aitab kaasa kehakaalu langusele, kuna päeva jooksul süüakse siis tasakaalustatumalt ning vähem.

Sakslased seadsid selle soovituse nüüd aga kahtluse alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles