Levinud valuvaigistite võrdlus: milline toimeaine sobib just sulle? (4)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peavalu korral ei pruugi kõik valuvaigistid ühtviisi hästi sobida.
Peavalu korral ei pruugi kõik valuvaigistid ühtviisi hästi sobida. Foto: Jeremy Maude/picture alliance/moodboard/Scanpix

Paljudel inimestel on kodus vähemalt kolm erinevat valuvaigistit, kuid mitte kõik need ei sobi kasutamiseks samade murede korral.

Kui mõned valuvaigistid on väga head palaviku alandamiseks, siis teised sisaldavad toimeaineid, mis leevendavad lihasvalu ja artriidiga seotud valulist paistetust, kirjutab Business Insider. Samas võib olla ka valuvaigisteid, mida peaksid vältima mõne haiguse või vahetult enne tarbitud söögi või joogi tõttu.

Järgnev tabel aitab paremini otsustada, millal missugust valuvaigistit võtta. Plussiga on märgitud kaebused, mille leevendamiseks valuvaigisti väga hästi sobib.

Foto: Business Insider

NB! Tabel näitab, missugused valuvaigistid hinnanguliselt koge paremini mõjuvad, kuid samade vaeguste leevendamiseks võib korraga sobida ka mitu valuvaigistit. Samuti tuleb tähele panna, et enne valuvaigistite võtmist tuleb alati hoolikalt läbi lugeda nende juurde kuuluv ravimi infoleht, sest kõikidel valuvaigistitel võib olla kõrvalmõjusid ja isiklikust tervisest sõltuvalt ei tohi kõik inimesed kõiki valuvaigisteid võtta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles