Libedus sundis kümneid inimesi traumapunkti pöörduma

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänaval libedaga saadud traumade tõttu pöördub traumapunkti keskmisest rohkem inimesi.
Tänaval libedaga saadud traumade tõttu pöördub traumapunkti keskmisest rohkem inimesi. Foto: Peeter Langovits.

Nii Tallinnas kui Tartus on eilse ja tänase jooksul libeda tõttu kukkunute ja traumapunkti pöördunud inimeste arv keskmisest suurem.

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini keskuse traumapunkti pöördus haigla pressiesindaja Inga Lille sõnul esmaspäeval 70 inimest, kellest üle poole olid libedaga kukkunud.

«Täna kella 15 seisuga oli traumapunkti pöördunuid 32, kellest ka circa pooled olid libedusest põhjustatud traumad,» rääkis Lill.

Keskmiselt pöördub PERHi traumapunkti 57 inimest ööpäevas.

«Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda pöördus esmaspäeva hommikust kuni tänase hommikuni 73 inimest, keskmiselt pöördub traumapunkti ööpäevas 40-50 inimest,» rääkis kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael Postimees.ee’le.

«Tänase kohta pole täpseid numbreid veel teada, aga tean, et libeduse tõttu kukkumisi on tänagi olnud. Juhtival kohal traumapunkti pöördumisel on randmepiirkonna traumad, mis tulevad sellest, et kukkudes paneb inimene käe ette,» selgitas Tael.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles