Kindlustaja: peamised pühadeaegsed vigastused tulevad kukkumistest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kips jala ümber
Kips jala ümber Foto: Margus Ansu/PM

If Kindlustuse viimaste aastate statistika kohaselt vigastavad inimesed end jaanipühadel peamiselt kukkudes ning vette hüpates, samas saavad inimesed paljugi ära teha, et õnnetusi vältida.

If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuhi Kairit Liigi sõnul on vigastuste tekkimise oht suurem just puhkuste ja pidustuste ajal. «Suvisel perioodil on traumad kerged tulema, kuna inimestel on rohkem vaba aega ning seega ollakse aktiivsemad. Kuna jaanipühadel tarbitakse ka rohkem alkoholi ning ollakse tihti tavalisest julgemad, siis soovitan oma lähedasi rohkem jälgida ning vajadusel neid ka korrale kutsuda,» lisas Liig.

If Kindlustus soovitab teha lõke hoonest piisavalt kaugele ning arvesta ka tuule tugevuse ja suunaga. «Aseta puudega köetav grill hoonest viie meetri kaugusele, grillsüsi kasutades jäta vahemaaks vähemalt kaks meetrit. Ära jäta lõket järelevalveta ning hoia ämber veega läheduses. Võta alati kaasa laetud mobiiltelefon ning jäta meelde hädaabinumber 112. Vaata, et Sinu sõber ei läheks purjus peaga auto rooli ega ujuma,» märkis kindlustaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles