Tallinna ravivõrgu tulevik: haiglakompleks Lasnamäel, polikliinikud mööda linna

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ehkki uue, Lasnamäele ehitatava haiglakompleksi esmane plaan oli kõik teenused ühte kohta koondada, jäävad praeguse plaani järgi siiski alles ka osad polikliinikud teistes linnaosades.

Tallinna linn teatas sel nädalal,et Lääne-Tallinna keskhaigla Mustamäe polikliinik on arstidest tühjaks kolimisel, sest vana maja asemele ehitatakse uus - Mustamäe polikliinik pole ainus, mis lisaks Lasnamäele rajatavale suurkompleksile mujale tegutsema jääb, kirjutab ERR uudisteportaal.

Kuigi kogu haiglaravi koondub Lasnamäele, tegutsevad perearstikeskused ja osalt ka eriarstiabi edasi nii Mustamäel, Koplis, Haaberstis kui ka kesklinna Magdaleena polikliinikus.

Kuidas ITK ja LTK üheks Tallinna haiglaks arendamise plaan edasi läheb, peaks detailselt selguma töörühma funktsionaalsest arengukavast, mille koostamiseks kuulutab linn sügisel välja riigihanke.

«Kui me tahame kaks suurhaiglat sisuliselt ühendada, siis on vaja kogu kompleks viia korraga üle - ei saa alustada nii, et viia näiteks ainult EMO üle ja mitte teisi osakondi. Kogu kompleks tuleks korraga valmis ehitada, kaasa arvatud sünnitusmaja - kõik peab olema koos, selleks, et haigla tervikuna toimida saaks,» selgitas Martinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles