Õõvastav video: untsu läinud tätoveering tekitas hirmsa infektsiooni

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlaselt soodsat hinda pakkuvat tätoveerijat ei tasu usaldada.
Kahtlaselt soodsat hinda pakkuvat tätoveerijat ei tasu usaldada. Foto: Panther Media/Scanpix

Soodne tint või ebahügieenilistes tingimustes tehtav tätoveering võib tekitada tõsiseid tervisemuresid, mistõttu peaks hoolega järele mõtlema, millise tätoveerija juurde pöörduda.

Video näitab mehhiklase äsja tätoveeritud selga, mis on infektsiooni tõttu põletikuliselt punane, vahendab Daily Mail. Nakatunud haavast purskab välja hulgaliselt pruunikat mäda ning valgub mehe seljale – tema sõber püüab seda rätikutega kuivatada, kuid need saavad koheselt märjaks.

Video internetti riputanud Ricky Patrick Vasquezi sõnul tekkis tätoveeringu tegemise järel infektsioon, sest tätoveerija kasutas odavat tinti.

Liverpoolis tegutsev erakliiniku juht dr Arun Ghosh märkis, et infektsioon võib tekkida ebahügieenilise tätoveerimisnõela kasutamisel, kuid kahjuks ka viisil, mil inimese higi või riided ummistavad naha poorid ega lase värskel haaval hingata.

«Kui tätoveerija töötleb nahka nõelaga väga palju, jätab see samuti poorid avatuks ning higi pääseb neid ummistama, moodustades tsüsti,» rääkis ta. Samas mainis ta, et alati ei tasu selles tätoveerijat süüdistada, kuna inimesed võivad käia vahetult pärast tätoveeringu tegemist jõusaalis või trennis ning palju higistada, mis tekitab samaväärse efekti. Seega on oluline tätoveeringut nõutekohaselt hooldada.

Arst lisas, et ülekaalulistel inimestel on suurem oht tsüstide tekkeks, samuti ka istuva töö ja eluviisiga isikutel. Diagnoos on sagedane näiteks veoautojuhtide seas.

Hoiatus - lisatud videomaterjal võib mõjuda väga häirivalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles