Palav ilm tõstab Eesti eakate suremusriski mitmekordselt

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Palava ilmaga ei suurene mitte üksnes kuumarabanduste ja päikesepõletuste oht, vaid ka suremust ja krooniliste haiguste riski. Enim on sellest mõjutatud eakad.

Kuum ilm suurendab oluliselt suremust ka Eestis ning seda isegi mitte väga kõrgetel õhutemperatuuridel, näitas hiljutine Tartu ülikooli peremeditsiini ja rahvatervishoiu instituudi uuring kõrgetest suvetemperatuuridest ja suremusest aastatel 1997-2013, vahendab ERR.

Kõige väiksem on suremus Eestis neil päevil, kui ööpäeva maksimaalne temperatuur on 23 kraadi. Kui temperatuur tõuseb üle 26-27 kraadi, siis suremus juba suureneb.

«Kuumapäevil, kui ööpäeva maksimaalne temperatuur on üle 30 kraadi, on suremus antud ning järgneva kahe päeva jooksul 18 protsenti suurem kui 23-kraadistel päevadel,» rääkis uurimistööd juhtinud Hans Orru.

Sisemaal elavad üle 75aastased eakad peavad olema eriti tähelepanelikud, kuna nende suremus tõuseb üle 30 kraadistel päevadel lausa 45 protsenti.

Peale selle tõendas uuring, et kuumadel päevadel suureneb ka suremus vigastuste, õnnetuste ja teiste väliste põhjuste tõttu.

Loe lähemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles