Üha enam kasutatakse ohtlikku raseduse vältimise meetodit (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasestumise vältimiseks tasuks kasutada mõnd efektiivsemat vahendit, näiteks kondoomi või antibeebipille.
Rasestumise vältimiseks tasuks kasutada mõnd efektiivsemat vahendit, näiteks kondoomi või antibeebipille. Foto: Panther Media/Scanpix

Teadlased hoitavad paare nutitelefonide viljastumisäppidest saadud info suhtest, sest see ei pea pruugi paika pidada ning nende andmete jälgimine võib viia hoopis rasestumiseni.

Need rakendusid olid algselt loodud selleks, et last planeerivad paarid teaksid, millal on naise kõige viljakam aeg, kirjutab independent.co.uk. Selleks jälgivad äpid naise menstruaaltsüklit, kehatemperatuuri ja teisi sümptomeid.

Praegu kasutavad aga paljud naised seda hoopis raseduse vältimise meetodina, oodates aega, kui võimalus viljastuda on kõige madalam või peaaegu puudub.

Georgetowni ülikooli teadlased uurisid ligi sadat viljastumise rakendust, et katsetada, kuivõrd teaduslikult teemat uuritakse ning kuivõrd usaldusväärsed on tulemused. Uurijad leidsid, et rakendused tuginevad viljakusteadlikkuse meetodil, võimaldab naisel tuvastada menstruaaltsüklis päevad, mil rasestumine on kõige tõenäolisem. See meetod ei pruugi olla aga efektiivne, et hoida ära rasedust. Selle kohta pole piisavalt uuringutel põhinevaid tõendeid.

Uuritud rakendustest vaid kuus töötas laitmatult.

Teadustööd juhtinud Marguerite Duane rääkis, et nutitelefonide rakendused muutuvad aina populaarsemaks, sest üha enam naisi tahavad jälgida oma viljakust ning tunda, et nad teavad ja tunnevad oma keha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles