Perearst: patsiendid ootavad siiani, et meditsiiniabi oleks lõpuni tasuta (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Talvik.
Anneli Talvik. Foto: Toomas Huik/Postimees

Täna täitus perearstil Anneli Talvikul oma perearstikeskuse asutamisest 20 aastat, mistõttu tõi ta välja aastate jooksul püstitatud eesmärgid, millest üks oli kombineerida haigekassa rahastatavad teenused nende tasuliste teenustega, mis tervishoiuteenuste loetellu ei kuulu.

Talvik märkis, et küsimus ei ole rahas, vaid selles, et patsiendile saaks pakkuda esmatasandil mitmekülgset arstiabi, kirjutab Med24.

«Ma arvan, et see eesmärk on osaliselt täitunud,» ütles Talvik. Ta lisas, et kahjuks on tervishoiupoliitiliselt esmatasand muudetud tasuta teenuse saamise kohaks. Haigekassa, kui raviteenuse eest maksja ei ole selgitanud inimestele, et mõni teenus ei kuulu tervishoiu raha sisse, selgitas Talvik.

Tema hinnangul pole inimestel tänaseni väga selget arusaama, mis on tervishoiukorralduses maksumaksja raha eest makstav teenus. «Patsiendid ootavad siiani, et meditsiiniabi oleks lõpuni tasuta ja ei oska vahet teha mugavusteenusel ja vajamineval abil,» ütles perearst.

Loe perearst Anneli Talviku tegemistest ja teistest eesmärkidest pikemalt Med24.ee-st.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles