Puudulik kleebis ohustab nii firmat kui abivajajat (3)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Terviseamet ei taha Eesti seaduste eripära tõttu anda luba võtta kasutusele välismaalt osadena tellitud ja Eestis kokku pandud ratastooli, mis jätab aga peaaegu kaks kuud uut liikumisvahendit ootava puudega inimese hätta, selle tellinud firmat aga ähvardab hukk.

Kümme aastat tegutsenud ettevõtte E-ratastool omanik Sven Reemet on Taiwanis valmistataval Observeri nimelisel ratastooli mudelil silma peal hoidnud aastaid ja nüüd, kus  firma oli nõus sellele paigaldama tulevasele omanikule igati sobiva Inglismaal toodetud elektroonika, otsustas ta esitada tellimuse, vahendab ERR uudised «Aktuaalset Kaamerat».  

Kuna nii oli odavam, siis Aasiast saadeti ratastool otse Eestisse, mitte läbi Inglismaal tegutseva volitatud esindaja, kuid see oli viga, sest vaid esindajal on õigus paigaldada ratastoolile selle ohutust kinnitav kleebis.

Tagantjärele kleebise paigaldamine pole terviseameti sõnul võimalik ja nii on see ratastool ameti silmis ohtlik, kuna seda pole märgistatud nii nagu Eesti ja Euroopa Liidu õigusaktid ette näevad.

Raha on tasulises tollilaos oleva kauba all kinni ja omanik kaalub ettevõtte sulgemist, kleebiseta ratastooli ootav Karevi Mesi peab omakorda kümme aastat vana ja juba lagunenud ratastooliga hakkama saama.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles