Toit, mida ei tohiks kunagi soojendada

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidu ülessoojendamisel tuleks olla ettevaatlik.
Toidu ülessoojendamisel tuleks olla ettevaatlik. Foto: Tim Hall/picture alliance/moodboard/Scanpix

Keegi ei taha koju tellitud järelejäänud maitsvat karrikanakastet ära visata, sest tundub, et seda võiks väga hästi veel ka järgmisel päeval süüa, kuid kui roa alles jätame, võib tagajärjeks olla toidumürgistus.

Kui tellime koju toitu, siis jääb tavaliselt ikka midagi järele, sest silmad on sageli suuremad kui kõht, ükskõik, kui näljasena end esialgu tundsime, kirjutab Independent. Sellise roa söömine järgmisel päeval võib aga ohtlikuks osutuda, sest kui toitu ei ole õigesti valmistatud, võib see järgmisel päeval põhjustada tõsise toidumürgistuse. Kuna suur osa toidumürgistusi tekkib just linnuliha tõttu, siis peaks toidu Suurbritannia toidustandardite agentuuri hinnangul alati korralikult läbi küpsetama.

Üks teine toit, mille suhtes samuti ettevaatlik olema peaks, on riis. Toidustandardite agentuur soovitab kiirtoidukohast pärit riisi kohe ära süüa. Järele jäänud riis, eriti kui see on valmistatud munaga, võib olla saastunud Bacillus cereuse nimelise bakteriga, mis võib põhjustada toidumürgistust.

Teine võimalus on järele jäänud riisil jahtuda lasta ja see siis kohe sügavkülma panna. Külmkapist võetud riisi võiks üles soojendada ainult üks kord. Kui koju tellitud toitu külmikus hoida, siis peaks selle üles soojendama ja ära sööma 24 tunni jooksul. Ülessoojendatud toidu söömise eel peaks seda kuumutama vähemalt kaks minutit 70˚C juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles