Palavas autos suri veel üks väikelaps (2)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palava ilmaga lapse autosse jätmine võib ohustada tema elu.
Palava ilmaga lapse autosse jätmine võib ohustada tema elu. Foto: Yuriko Nakao/Reuters/Scanpix

Sel aastal on Ameerika Ühendriikides kuuma auto tõttu surnud juba 21 last, kellest viimane oli Dallasest pärit väikelaps.

USA ametivõimude sõnul on see arv eelmise aastaga võrreldes kaks korda suurem, vahendab CNN. Dallases surma saanud poiss oli piiblitunnist plehku pannud ja pugenud autosse, kus temperatuur oli üle 32°C.

Pealtnägijate sõnul läks poisi isa auto juurde, avastas sealt lapse, tõi ta ruttu jahedasse kirikusse ja palus juuresolijatel hädaabi numbrile helistada. Kohale jõudnud meedikud püüdsid last elustada ja toimetasid ta kiiresti haiglasse, kus laps surnuks tunnistati.  

Möödunud reedel suri kuumuse tõttu ka nelja-aastane Samaria Motyka, kes jäeti Pennsylvania osariigis autosse, kus temperatuur oli üle 36°C. Kui tavaliselt viis tüdruku eest hoolitsenud naine lapse päevahoidu, siis sel päeval sõitis ta kiirustades tööle ja jättis lapse autosse kella poole neljani õhtul, mil tööpäev lõppes. Tagasi jõudes leidis ta lapse eest teadvusetult ja kutsus kiirabi. Tüdruk suri hiljem haiglas.

Laste autosse jätmise vastu võitleva organisatsiooni KidsAndCars asutaja ja president Jeanette Fennelli sõnul jäävad lapsed tavaliselt üksi autosse kahel põhjusel: nad kas ise ronivad sinna või on nende vanemad liiga hajameelsed ja unustavad oma võsukesed autosse. Selleks, et vanematel oleks enne autost väljumist meeles ka tagaistmel olev laps kaasa võtta, soovitab ta sinna panna mõni ese, mida autost väljudes kindlasti tarvis läheb, näiteks rahakott, telefon või käekott. Abi võib olla ka juhiistme kõrvale kõrvalsõitja kohale pandud kaisuloom, mis tuletab meelde, et autos istub ka laps.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles