Reisilt ravimite kaasatoomine võib viia pikaks ajaks vanglasse

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisile minnes ja sealt tulles tuleks pöörata tähelepanu pagasis olevatele ravimitele.
Reisile minnes ja sealt tulles tuleks pöörata tähelepanu pagasis olevatele ravimitele. Foto: Martin Poole/picture alliance/moodboard/Scanpix

Maksu ja tolliameti andmetel on kolmandatest riikidest ebaseaduslikult Eestisse toodud ravimite arv viimasel ajal märgatavalt kasvanud, mistõttu on oluline teada, et selline tegevus võib kaasa tuua pika vanglakaristuse.

Maksu- ja tolliameti peaspetsialist Aleksander Miksjuki sõnul on amet selle aasta algusest seitsme kuuga avastanud ligikaudu sama palju rikkumisi kui terve eelmise aasta jooksul kokku, vahendab TV3. Seni on Venemaalt, Egiptusest ja teistest väljaspool euroopa Liitu asuvatest riikidest pärit ravimitega seotud rikkumiste tõttu alustatud eelkõige väärteomenetlusi, kuid kui ebaseaduslikult üle piiri toodud ravimite kogus on suur või on toimeaineks psühhotroopiline või narkootiline aine, siis alustakse kriminaalmenetlust, mis võib karistuseks tuua kuni kümme aastat vangistust.  

Ravimiameti ravimiohutuse osakonna juhataja Ott Laius selgitas, et kolmandatest riikidest ravimite ostmisel tuleks olla väga ettevaatlik, sest Eestis müüdavate ravimid on ravimiamet üle kontrollinud, kuid mujalt ostetud ravimite kvaliteet ei ole teada. Oma tarbeks võib reisija reeglina kaasa võtta kuni kümme erinevat ravimit, millest võib kaasas olla kuni viis jaemüügi pakendit, kuid narkootilisi või psühhotroopseid aineid sisaldavatele ravimitele kehtivad rangemad piirangud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles