Mis juhtub kehaga, kui lõpetad süsivesikute söömise? (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Madala süsivesikusisaldusega või üldse ilma süsivesikuteta dieetide pidamine on tänapäeval üsna harv. Mis aga juhtuks, kui piiraksid süsivesikute hulga oma toidus pea täielikult?

Ameeriklased saavad pooled päevaks vajalikud kalorid kätte just läbi süsivesikurikaste toitude – sai, pitsa ja pasta – söömise, kirjutas Business Insider. Paljud praeguse aja populaarsed dieedid piiravad just süsivesikute hulka. Ilma süsivesikuteta hakkab keha rasvasid ja valkusid energiaks töötlema, see omakorda võib aga põhjustada rasvumist.

Uuringud on näidanud, et inimesed hakkavad kiiresti kaalu kaotama kui nad loobuvad või vähendavad süsivesikute hulka, ka näljatunne väheneb. Lisaks eelnevale vähendab süsivesikutevaene dieet ka südamehaiguste riski ja alandab vererõhku.

Kogu ühe grupi toidupüramiidist välja jätmine pole aga mõistlik, sest see võib omakorda põhjustada mitmeid probleeme nagu halb hingeõhk, suu kuivamine, väsimus, pearinglus, unetus, iiveldus, kõhukinnisus, kolesteroolitõus ja peavalu.

Tervisliku toitumise juures on kõige olulisem tasakaal. Kui sa aga siiski tahad täielikult loobuda süsivesikute söömisest, tuleb konsulteerida oma arstiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles