VTA: Cellfoodi kahjulikkus ei ole tõestatud

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavalt tekitab Cellfood iiveldust ja kerget peavalu.
Väidetavalt tekitab Cellfood iiveldust ja kerget peavalu. Foto: Nick White/picture alliance/moodboard/Scanpix

Seoses Eesti Päevalehes ilmunud Tuuli Jõesaare kirjutatud artikliseeriaga Cellfoodi nimelisest toidulisandist teatab veterinaar- ja toiduamet (VTA), et hetkel ei ole alust arvata, et Cellfood oleks inimese tervisele ohtlik.

«Tugineme dokumentatsioonile ja oleme saanud lisamaterjali mida täiendavalt uurime,» teatas VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda ameti pressiteates. «Väide, et Cellfood oleks inimesele kahjulik, ei ole leidnud tänaseks kinnitust.  Selle alusel ei ole põhjust arvata, et toote turustamine tuleks hetkel peatada,» lisas ta.

Celfoodi USAs kasutanud inimesed on väitnud, et see toidulisand tekitab muu hulgas seedimisega seotud probleeme, peavalu ja iiveldust. Veterinaar- ja toiduamet jätkab täiendavat uurimist. Vajadusel võetakse toidulisandist ka proovid.

VTA paneb inimestele südamele, et toidulisandid on mõeldud eelkõige tavatoitumise täiendamiseks. Amet soovitab toidulisandite tarvitamisse suhtuda ettevaatlikkusega. Enne kui otsustada, kas toidulisandit tarvitada, tuleks nõu pidada perearsti või vastava ettevalmistusega spetsialistiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles