Eesti arstitudeng pääses kõrgele kohale

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Tohver TÜ rahvusülikooli 96. aastapäeva aktusel.
Priit Tohver TÜ rahvusülikooli 96. aastapäeva aktusel. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi (EAÜS) liige Priit Tohver valiti käesoleva aasta 5. augustil rahvusvahelise arstiteadusüliõpilaste seltside liidu (IFMSA) Euroopa regiooni juhiks.

IFMSA, mis asutati 1951. aastal, on üks maailma vanimaid ja suurimaid tudengiorganisatsioone, ühendades 1.3 miljonit arstitudengit 122 riigist üle kogu maailma, teatas selts. Kaks korda aastas – märtsis ja augustis – toimub IFMSA peaassamblee, kus osaleb enam kui 800 arstitudengit. Märtsi kohtumisel valitakse IFMSA juhatus, augusti kohtumisel aga organisatsiooni juhtkond, sh regioonide juhid, ja revisjonikomisjon.

Priit Tohver on nelja aasta jooksul töötanud EAÜSis nii projektijuhina, pressiesindajana kui asepresidendina välisasjade alal. «IFMSA tundus teekonna loogilise jätkuna,» kommenteeris Tohver otsust IFMSA juhtkonda kandideerida. «Euroopa on IFMSA suurima liikmete arvuga regioon, mis paistab silma aktiivse välisesindustööga. Samuti on see ainukene regioon, mis tegutseb strateegiapõhiselt, ja seega on regiooni juhi töö kahtlemata üks väljakutsuvamaid IFMSA juhtkonnas. Selles ametis on aga võimalik väga palju Euroopa tervishoiu jaoks korda saata.»

Tohveri sõnul on tema peamine soov, et Euroopa arstitudengid töötaksid koos ja sillutaksid tee paremate suheteni riikide vahel tulevikus. «Suur osa Euroopa regiooni tööst on eestkoste arstitudengite nimel ning minu eesmärk on laiendada seda eestkostetööd rahvusvaheliselt tasandilt riigi ja omavalitsuse tasandile, et need astmed töötaksid sünergiliselt. Seejuures on minu jaoks kriitilise tähtsusega, et töö, mida teeme rahvusvaheliselt, oleks arusaadav ka kohalikul tasandil.»

EAÜSi president Aurora Ursula Joala tunnistas, et viimasel kümnendil ei ole ükski seltsi liige EAÜSi katuseorganisatsiooni juhtkonna töös osalenud. «Võttes arvesse, et IFMSAs on 1.3 miljonit liiget ehk pea sama palju kui Eestis elanikke, on au tõdeda, et paistame seal silma kui väike, aga töökas ja pühendunud riik. Priidu osutumine valituks aitab kindlasti seda nähtavust veelgi tõsta ning mis peamine – väärikalt kujundada Euroopa tervisehoiu tulevikku.»

EAÜS on arstitudengeid ühendav organisatsioon, mis tegutseb Eesti tervishoiu arendamise nimel. IFMSA on EAÜSi katuseorganisatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles