Valla passiivsus viib Viimsi perearstid erahaigla ruumidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisemurega tasub esmalt pöörduda perearsti poole.
Tervisemurega tasub esmalt pöörduda perearsti poole. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuna Viimisi vald perearstidele tuge ei pakkunud, valisid nad koostööpartneriks Fertilitase erahaigla, kuhu ehitatakse juurde esmatasandi tervisekeskus.

Erahaigla Fertilitas soovib hoonele juurde ehitada kolmanda korruse, et luua ruumi uuele perearstikeskusele, kirjutab Med24. Kokku tuleb uude keskusesse 12 perearsti. AS-i Fertilitas juhatuse esimehe Ivo Saarma andmetel on Viimsis praegu 8 perearsti, kellest 5 töötab Fertilitases. Lisaks liituvad Mähel töötavad perearstid – praegu kaks, üks on juurde tulemas. Samuti on juurde lubatud veel üks nimistu.

Juba praegu Fertilitase ruumides töötav Viimsi perearst Sergey Saadi rääkis, et uuenenud keskuses hakkab patsient saama rohkem erinevaid teenuseid ühest kohast. Sisuliselt tooks keskus arstide töösse kaks olulist asja: kaasaegsed töötingimused, mis vastavad tänapäeva nõuetele ja ootustele ning samas võimaluse teha koostööd. Näiteks saab hõlpsamini teha koostööd perearstide, ämmaemandate, füsioterapeutide, koduõdede ning Fertilitase poolt pakutavate kitsamate erialade spetsialistide vahel. Ka samas majas olev labor ja laienenud uurimisvõimalused ultraheli ja röntgen-diagnostika näol tõstavad tervisekeskuse väärtust.

«Ühtlasi annaks see võimaluse soetada mitme arsti peale ja koos kasutada kallimat aparatuuri,» tõi Saadi välja. Näiteks võib tuua elektriravi aparaadi, spirograafi, tümpanomeetri, ultraheli aparaadi, autoklaavi. «Muidugi tekib koos töötades võimalus leida kergemini asendaja konverentside, haigestumise ning puhkuse ajal ja organiseerida õppetööd residentidele, oma töötajatele ning korraldada nn valvetööd.»

Kõik osaühingud jäävad siiski eraldiseisvaks, kuid omavahel ollakse Saadi sõnul jõutud juba kokkuleppele, et koostööd tehakse kindlasti.

Loe pikemalt Med24-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles