Taanlaste D-vitamiin viis lapsed haiglasse (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
D-vitamiini müüakse nii tilkade kui ka tablettidena.
D-vitamiini müüakse nii tilkade kui ka tablettidena. Foto: PantherMedia

Taani terviseamet avaldas hoiatuse firma Inno Pharma D-vitamiini suhtes, sest toidulisand sisaldas lubatust 75 korda suuremat annust. 

Toidulisanditega tegeleva Taani firma enda sõnul on seda D-vitamiini võtnud vähemalt 150 last ning enam kui tosin on sattunud seetõttu haiglaravile, kirjutab pharmamanufacturing.com.

Firma sõnul on toidulisandi tootmine peatatud ning müügil olnud tooted on tagasi kutsutud. Pilti tootest näeb siit.

Eesti veterinaar- ja toiduameti jaekaubanduse, mahepõllumajanduse ja mitteloomse toidu büroo juhataja Piret Rajasalu sõnul edastas 04.08.2016 läbi  RASFF süsteemi ehk Euroopa Liidu kiirhoiatussüsteemi teate, et Inno Pharma poolt toodetud lastele suunatud toidulisand sisaldab 75 korda rohkem D3 vitamiini kui pakendil märgitud. Üks tilk sisaldas pakendil märgitud 2 mikrogrammi asemel 150 mikrogrammi D3 vitamiini.

Taanlased selgitasid välja, et nimetatud toodet valmistati 750 pudelit ning seda turustati vaid Taanis. Toote osas on ostjatele info edastatud ning tooted on turult tagasi kutsutud.

Rajasalu lisas, et ka Eestis on müügil Inno Pharma toodetud D3 vitamiini sisaldavad tooted, kuid ülaltoodud juhtum Eestis müüdavaid tooteid ei puuduta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles