Kõige halvem asend magamiseks (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Une kvaliteet mõjutab ka järgmist päeva.
Une kvaliteet mõjutab ka järgmist päeva. Foto: Panther Media/Scanpix

Dr Janet Kennedy hinnangul on tervise seisukohalt kõige halvem magada kõhuli, sest see asend koormab liialt kaela ja alaselga. 

Kui võtta kõhuli olles näo ja kaela alla padi, muutub Kennedy hinnangul kehaasend ehk paremaks, kuid siiski ei usu ta, et terve öö oleks võimalik mugavalt kõhuli magada, vahendab Business Insider. 

Selgroo seisukohalt on kõige kasulikum magada selili. Kui magada veidrates asendites, võib see kaasa tuua kangust, valu ning mõjutada inimest kogu päeva vältel. Samuti võib see muuta raskemaks järgmisel õhtul uinumise. Samas kipuvad inimesed selili magades norskama, mis mõjutab nii norskaja enda kui ka temaga samas ruumis magavate inimeste unekvaliteeti. 

Küljel magamine on kasulik, kui inimesel on uneapnoe (une ajal tekkiv hingamiskatkestus) või inimene norskab. See võib aga mõjutada selga. Kennedy soovitab panna magamise ajaks padi põlvede vahele, et puusad oleksid kohakuti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles