Valga haigla toetab Läti patsientide paremat ligipääsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla.
Valga haigla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga haigla juhatuse liige Marek Seer nõustub Läti tervishoiuministriga, et Läti patsientidel peaks olema parem ligipääs Valga haiglasse pöördumiseks.

Läti terviseminister tegi ettepaneku koostööks, et Läti patsiente võiks hakata esmaabi saamiseks Valga haiglasse viima, kirjutab Med24. Valga haigla juhi Marek Seeri sõnul on haigla alati olnud valmis teenindama mõlemalt poolt piiri saabuvaid patsiente.

Seer rääkis, et Valga haiglas pakutakse kogu ööpäev EMO teenuseid, mille hulka kuulub ka operatiivne-, diagnostika- ja laborivõimekus ning edasi suunamine statsionaarsele tervishoiuteenusele. «Ette on tulnud tõepoolest olukordi, kus väljakutse on toimunud Valga-Valka piirile (meetrite kaugusele Läti poolel) ning Läti  kiirabi on Läti kodanikust patsiendi viinud Valmierasse,» lausus Seer. Valmiera asub Valkast ligi 50 km kaugusel.

Ta lisas, et hästi toimib häirekeskuse kaudu info vahetamine ning naaberriigi brigaadi välja kutsumine rehospitaliseerimise vajaduse korral.

«Oleme nõus Läti tervishoiuministriga, et Läti patsientidel peaks olema parem ligipääs  vajadusel Valga haiglasse pöörduda,» teatas Seer ja lisas, et juhul, kui selle eesmärgi saavutamiseks on Lätil olemas kirjas kajastatud valmisolek sõlmida leping Valga haigla ning Läti ametiasutuste vahel, siis Valga haigla on omalt poolt valmis lepingut sõlmima. 

Loe pikemalt Med24-st. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles