TAI vanemaealistele eraldi kampaaniaid teinud pole

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemas eas inimesed vajavad samuti toestust.
Vanemas eas inimesed vajavad samuti toestust. Foto: Panther Media

Kuigi tervise arengu instituut (TAI) eraldi eakatele suunatud kampaaniaid korraldanud ei ole, tegeldakse vanematele inimestele suunatud tervist edendavate tegevustega valdkonnapõhiselt ning erinevates kohtades ka omaalgatuslikult.

Tervise arengu instituudi (TAI) tervishoiusuuna kommunikatsioonijuhi Tarmo Seliste sõnul on TAI eakatele suunatus tegevused ühest küljest tervise valdkondade põhised, näiteks toitumise ja liikumise soovitused oma mõeldud erinevatele eagruppidele. Teisest küljest tegelevad eakate terviseedendusega nii TAI toel kui ka omaalgatuslikult paikkonnad, näiteks KOVid ja maavalitsused. Nad keskenduvad näiteks eakate turvalisusele, vaimsele tervisele või muudele paikkonna prioriteetidele.

Sotsiaalministeerium on riigi tasandil poliitikakujundamisel eakate heaolule laiapõhiselt lähenenud läbi aktiivsena vananemise arengukava 2013-2020, mille eesmärk on vanusesõbraliku ühiskonna kujundamine ning vanemaealiste elukvaliteedi ja võrdsete võimaluste kindlustamine. Kitsamad eesmärgid on arengukavas püstitatud neljas valdkonnas, mille järgi peaksid vanemaealised olema ühiskonda kaasatud ja sotsiaalselt aktiivsed, õpihimulised ja mitmekülgselt aktiivsed õppijad, tööturul aktiivsed ja oma tööeluga rahul ning elama kauem tervena ja hästi toimetulevana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles