Jooksul koguti liikumispuudega poisile 1500 eurot

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Peetri jooksul.
Jan Peetri jooksul. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Peetri Jooksuga koguti raske liikumispuudega 8-aastase Jani toetuseks 1500 eurot, millega kaetakse Jani füsioteraapia kulusid, eesmärgiga poiss aastaga kõndima saada.

Annetussumma saadi kokku jooksusõprade tehtud annetustest, mida oli 490 eurot, teatas fond. Apollo kino ja MTÜ Jooksupartneri jooks lisasid veel omalt poolt veidi üle tuhande euro.

Kampaania «Jan kõndima!», mille ühe osaks oli ka Peetri Jooks, sai alguse TV3 avalike suhete juhi ja harrastussportlase Kertu Jukkumi eestvedamisel tänavu mais. Nimelt on Kertu täitmas sel sügisel oma unistust joosta New Yorgi maratonil ning kuna mujal maailmas on tavaline, et maratonidel esindavad jooksjad mõnda südamelähedast heategevusorganisatsiooni, kellele aitavad tähelepanu tõmmata ja annetusi koguda, otsustas temagi maratoniks valmistumise poolaasta ja jooksu läbimise ajaks ellu kutsuda heategevuskampaania. Nii soovib Kertu oma unistuse täitumise teekonnal aidata kaasa ka Jani unistuse täitumisele - ise kõndima hakata.

Jan on enneaegsena sündinud laps, kellele sünnitrauma tekitas ajukahjustuse. See väljendub kogu keha haaravates motoorsetes häiretes, eriti häiritud on tema alajäsemete liikuvus. Poissi vaevab suur lihasspastilisus ehk lihaste kangus, mistõttu suudab ta liikuda üksnes ratastooli või spetsiaalsete rataskarkude abil.

Hetkel on koos Peetri Jooksuga kogutud Jani toetuseks kokku ligi 10 000 eurot. Poisile vajalik füsioteraapia ja tugiisikuteenus koos sellega seotud lisakulutustega (transport, hipoteraapialaager jms) läheb aga maksma pea 20 000 eurot.

«Seega on pool rahast koos, kuid pool veel puudu. Kõik, kellele Jani lugu ja unistus kõndimisest korda läheb, on oodatud andma oma panust, et üheskoos see teoks teha! Annetuse tegemise info leiab Lastefondi kodulehelt www.lastefond.ee,» kutsub Küllike Saar kõiki üles Jani toetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles