Miinustesse langenud vähiravifond: laekunud on sadu annetusi (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Tänavsuu.
Toivo Tänavsuu. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Vähiravifondile on alates eelmisest reedest, mil teatati raha otselõppemisest, laekunud sadu uusi annetusi kogusummas üle 14 000 euro ja neid lisandub pidevalt.

«Oleme lihtsalt sõnatud, kui abivalmid ja sooja südamega on Eesti inimesed,» lausus vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu.

Ta rääkis, et lisaks internetipanga kaudu laekunud annetustele koguti mitu tuhat eurot ka We Love the 90’s festivalil, Kaubanduskoja ärihooaja avamisel ning Jüri Ratase rattavõistlusel. 

Tänavsuu sõnul üritatakse praegu veel raha juurde koguda ja fondi turgutada, enne kui taas uusi abivajajaid toetama hakatakse.

«Selline turgutamine on vajalik seetõttu, et lasime fondi suvel ajutiselt lausa miinusesse - rahastasime mõnda ravi veel laekumata annetuste arvelt. Selle põhjuseks oli muuhulgas asjaolu, et soovisime iga hinna eest jätkata nende patsientide toetamist, kelle tulemuslik ravi on kestnud juba pikemat aega,» rääkis fondi juhataja. Ta tõi näiteks, et fond toetanud juba üle aasta 67-aastase leukeemiahaige mehe ravi, mis maksab umbes 6000 eurot kuus.

Fond jätkab innukalt tööd ning kuna lähenemas on aasta lõpp, kutsutakse kõiki ettevõtjaid üles tarbetust jõulunännist loobuma ning selle asemel kinkima annetusega kellelegi elupäevi. Samuti kutsub fond kõiki eestimaalasi üles toetama vähihaigeid igal kuul endale jõukohase panusega – olgu selleks 1 euro või 100 eurot. Nii ühekordseid kui ka püsiannetusi saab sõlmida fondi kodulehel www.kingitudelu.ee.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles