Doonorid annetasid Rakvere doonoritelkides üle 190 liitri verd

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga vereloovutus aitab vähemalt kolme patsienti.
Iga vereloovutus aitab vähemalt kolme patsienti. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Doonorid annetasid Rakvere doonoritelkides kolme päeva jooksul üle 190 liitri verd.

«Meid külastas kolme päeva jooksul 491 virumaalast, tervislik seisund lubas verd loovutada 424 doonoril ning 54 inimest tegid seda esimest korda,» ütles Põhja-Eesti regionaalhaigla esindaja Marili Luuken. «Meie verevarud said tõhus täienduse: koguti üle 190 liitri verd.»

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kilogrammi kaaluv 18–60-aastane inimene, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas.

Iga vereloovutus aitab vähemalt kolme patsienti. Kõige sagedamini vajavad doonorverd vähihaiged, sünnitajad ja imikud ning raskete operatsioonide patsiendid, aga ka aneemia, verejooksu, raske trauma ja mitmete teiste haiguste põdejad. Eesti haiglates tehakse vereülekanne ligi 20 000 patsiendile aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles