Endine haigekassa juhatuse esimees: nakkushaiguste ravimine suuremal hulgal on mõistlik (2)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa juhatuse esimees oli Hannes Danilov aastatel 2002 – 2012.
Haigekassa juhatuse esimees oli Hannes Danilov aastatel 2002 – 2012. Foto: Liis Treimann/Postimees

Ka endine haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov tõi haigekassa eelarve ootamatu puudujäägi suurenemise põhjusena välja uue ja väga efektiivse C-hepatiidi ravimi kasutuselevõtu.

Selle kulu prognoosimine ei olnud täpne, haigeid raviti rohkem kui eelarve ette nägi. Danilov lisas, et rahaliselt küll tekkis puudujääk, kuid suurema hulga nakkushaigust põdevate inimeste ravimine on tema hinnangul ühiskonna tervise parandamiseks igati mõistlik tegevus.

C - hepatiit ehk maksapõletik on nakkushaigus, mida on raske avastada, sest kulgeb tihti ilma sümptomiteta, muutub krooniliseks ja võib lõppeda maksavähiga.

Haigekassa endine juhatuse esimees leidis, et 2016. aasta puudujääk tuleks katta haigekassa jaotamata tulemi arvelt.

Konkreetseid lahendusi ta eelarve tuleviku osas välja ei toonud. «Tulevikku silmas pidades tuleb jätkata tervishoiu rahastamise suurendamisvõimaluste arutelu, et arstiabi kättesaadavust paraneks või säiliks vähemalt tänasel tasemel,» lausus Danilov.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles