Aasta jooksutrennis ehk kuidas hoolimata ebaõnnest rajal püsida

Aivar Reinap
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

​Täna ja homme kogunevad tuhanded jooksusõbrad Tallinna suure sügisjooksu starti. Osa jookseb 10 kilomeetrit, julgemad poolmaratoni, ja kõige julgemad maratoni. Suur jooksusündmus annab hea põhjuse ennast vähemalt kord aastas kokku võtta.

Kaks aastat tagasi jooksin Tallinnas oma tolle aasta ainsa jooksuvõistluse, läbisin 10 kilomeetrit ajaga 47:58 ja jäin väga rahule. Kuigi põletasin ennast jooksul korralikult, sain siiski 1,5 minutit parema aja kui aasta varem. Pingutasin kõvasti, pulss oli laes, mistõttu olin pärast jooksu täiesti läbi. Ega see eriti tervislik katsumus tõenäoliselt ei olnud.

Poolteist aastat tagasi sattusin Täppsportlaste jooksuklubi trenni ja olen nüüd kohusetundlikult treener Riho Mendi treeningplaanide ja näpunäidete järgi treeninud. Viis korda nädalas – nii üksi kui ka ühistrennides, sisehallis ja õues, pakasega ja  lõõmava päikesega, naljalt ühtegi trenni vahele jätmata. Kui midagi teha, siis ikka korralikult. Treeningud on olnud suhteliselt mitmekesised – alates iganädalastest üldkehalistest eri lõigutrennide ja pühapäevaste pikemate jooksudeni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles