Nelja ravimi leidmine läheb raskemaks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevaid ravimeid võttes tasub uurida, ega neil pole kõrvaltoimeid.
Erinevaid ravimeid võttes tasub uurida, ega neil pole kõrvaltoimeid. Foto: Panther Media/Scanpix

Ravimameti sõnul sattusid tarneraskustesse ravimid Tracrium, Zyrtec, Meglimid ja Alkeran. 

Tarneraskustesse sattus skeletilihaste lõõgastamiseks mõeldud ravim Tracrium 10 mg/ml süstelahus või infusioonilahus kontsentraadi 5 ml N5 pakendisuurus, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Ravimi toimeaine on atrakuuriumbesilaat. Arstimi tarneraskus kestab eeldatavasti 2017. aasta juunini. Sama kaua jätkub eeldatavasti ka Tracrium 2,5 ml N5 pakendisuuruse tarneraskus. Teisi samas ravimvormis sama toimeainet sisaldavaid ravimeid Eestis ei turustata.

Apteekidest on raskem leida ka allergiaravimi Zyrtec 10 mg õhukese polümeerikattega tablettide N10 pakendisuurust, mille toimeaine on tsetirisiin. Selle ravimi tarneraskuse eeldatav kestus on oktoobri keskpaigani. Apteekides on hetkel ravim veel saadaval, samuti on kättesaadavad teised tsetirisiini sisaldavad suukaudsed ravimvormid teistelt tootjatelt.

Ka läheb peagi keerulisemaks vere suhkrusisaldust vähendava ravimi Meglimid 4 mg tablettide leidmine. Selle toimeaine on glimepiriid. Tarneraskus kestab eeldatavasti septembri lõpuni. 4 mg glimepiriidi sisaldavatest ravimitest on apteekides saadaval Amaryl tabletid.

Samuti on tarneraskustes osa vähivormide ja verehaiguste raviks mõeldud lkeran 50 mg süstelahuse pulber ja lahusti. Arstimi toimeaine on melfalaan. Tarneraskus kestab eeldatavasti 2017. aasta jaanuarini. Teisi samas ravimvormis sama toimeainet sisaldavaid ravimeid Eestis saada ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles