«Kingitud elu» saab jätkata vähihaigete toetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Vähiravifond «Kingitud elu» saab tänu viimaste nädalate annetustele jätkata vähki põdevate inimeste toetamist.

«Tänu lahkete Eesti inimeste ja ettevõtjate sadadele annetustele viimaste nädalate jooksul on fondi rahaline seis märgatavalt paranenud. Nende päevadega on fondi lisandunud mitukümmend tuhat eurot,» ütles vähiravifondi juhatuse liige Toivo Tänavsuu BNS-ile. 

Tänavsuu rääkis, et fond saab taas toetuse taotlusi vastu võtta ja neid ka võimalusel rahastada. «Me ei saa kaugeltki garanteerida kõikide abitaotluste rahuldamist, sest pikas perspektiivis jääb nõudlus mõnevõrra suuremaks kui meie võimalused,» nentis ta.

Mõningatel juhtudel peab vähiravifond Tänavsuu sõnul ilmselt paluma patsientidelt veidi suuremat omaosalust, seda näiteks juhtudel, kui vajaliku ravimi efektiivsus on uuringute järgi madal. «Fondi töö jätkub meie võimaluste piirides. Teeme kõik endast oleneva, et kõikidel Eesti vähihaigetel säiliks lootus ning võimalus elada või koguni terveneda,» sõnas Tänavsuu. 

«Tegelikult ei ole me fondi tööd ja taotluste vastuvõtmist kunagi lõpetanudki. Lihtsalt ajutiselt peatasime uute toetuste väljastamise. Ja soovitasime esialgu rahapuudusel toetuseta jäänud patsientidel mõne aja möödudes uuesti meie poole pöörduda,» sõnas Tänavsuu.

Ta kutsub jätkuvalt üles kõiki eestimaalasi toetama vähihaigeid igakuiselt endale jõukohase panusega - olgu selleks 1 euro või 100 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles