Otse: haigekassa juht Tanel Ross annab sotsiaalkomisjoni ees aru

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa juht Tanel Ross
Haigekassa juht Tanel Ross Foto: Raul Mee

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutab täna avalikul istungil Eesti Haigekassa eelarve täitmist ja tulevikuprognoose tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ning haigekassa juhatuse esimehe Tanel Rossiga. Postimehe vahendusel saab vaadata kell 12 otseülekannet.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Aivar Koka hinnangul tuleks haigekassal 33 miljoni suurusele ülekulule lahendusi otsides analüüsida võimalikke kokkuhoiukohti.

«Haigekassal oleks vaja teha kulude analüüs, et välja selgitada, kas tervishoius tehakse topeltkulutusi või kulutatakse rohkem, kui vaja. Samuti oleks vaja analüüsida, kas viimasel ajal läbiviidud reformid on end õigustanud,» ütles Kokk ning tõi näitena haiglate rahastamise põhimõtete ning e-tervise süsteemi toimimise analüüsi vajaduse.

«Analüüside põhjal on võimalik teha otsuseid, kuidas lahendada tekkinud ülekulu ja tagada tervishoiu pikaajaline jätkusuutlikkus. Kindlasti ei tohiks aga kärpida ravimahtusid või lükata edasi tervishoiutöötajate palgatõusu, sest need kokkulepped on sõlmitud ja kokkulepetest tuleb kinni pidada,» lisas Kokk.

Haigekassa teatel oli haigekassa 2016. aasta esimese poolaasta eelarve ülekulu 33 miljonit eurot. Riigieelarves oli aga arvestatud, et haigekassa eelarve jääb tänavu ligi üheksa miljoni euroga miinusesse. Haigekassa tulemit mõjutasid peamiselt tervishoiuteenuste, ravimite hüvitiste ning ajutise töövõimetuse hüvitiste kasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles