Miks Vahemeremaade dieet toimib?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahemere maade inimesed panevad toiduvalmistamisel suurt rõhku tooraine kvaliteedile.
Vahemere maade inimesed panevad toiduvalmistamisel suurt rõhku tooraine kvaliteedile. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Vahemere maade dieedi võlu on selles, et ta pakub rahuldust nii kokkadele kui ka toitumisnõustajatele.

Vahemere maade dieet sisaldab palju köögi-, puu- ja teravilju, samuti ka pähkleid. Toit maitsestatakse küüslaugu ja ürtidega, lisatakse oliiviõli ning kõrvale pakutakse head veini, kirjutab The Telegraph.

Selline toit peaks rõõmu valmistama igale hea toidu nautijale. Ühtlasi on selline toitumine hea tervisele: see peaks vähendama halva kolesterooli osakaalu ning vähendama südamerikke riske.

Kuid lisaks sellele, mida süüakse, on Vahemere maades väga oluline ka see, kuidas seda süüakse. Vahemere maades on väga oluline nautida toitu. Hea toit on Vahemere maades elavate inimeste jaoks prioriteet ja selle valmistamisel lähtutakse ka parimast.

Nad hoolivad väga sellest, mida nad söövad ja ka teistele pakuvad. Kvaliteet ja kõrged standardid toidus on ülimalt oluline. Toidu osas ei tehta tooraine valikul mingit allahindlust – hinnatakse käsitöökaupu või taludest pärit tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles