Haigekassa nõukogu näeb juhatuse ettepanekuid kohtumisel esmakordselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kolmapäeval koguneb haigekassa nõukogu, et arutada ettepanekuid haigekassa planeeritust suuremate kulutuste tõttu tekkinud olukorra lahendamiseks; kui välja arvata tervise- ja tööminister, näeb nõukogu kohtumisel ettepanekuid esmakordselt.

Seekord ei ole haigekassa nõukogu liikmetele juhtkonna ettepanekuid eelnevalt edastatud. Miks seekord on nii otsustatud teha, ei osanud haigekassa pressiesindaja Liis Hinsberg öelda.

Rahandusminister Sven Sester ütles, et säärast asja pole kunagi varem olnud ning rahandusministeerium on ettepanekuid küll haigekassalt eelnevaks tutvumiseks küsinud, aga haigekassa ei soostunud neid jagama. «Eks siis hakkame seal ühislugemist tegema,» sõnas ta.

Ettepanekutest on varasemalt räägitud, aga täpsed ettepanekud esitatakse kolmapäeval, ütles haigekassa nõukogu liige Viktor Vassiljev, lisades, et võibolla juhtkond veel viimistleb neid.

Nõukogu esimees, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski on samas haigekassa juhtkonna ettepanekutega juba tutvunud. Teisalt ütles ta teisipäeval riigikogu sotsiaalkomisjoni ees esinedes, et austusest nõukogus esindatud partnerite suhtes ei saa ta esitatavatest ettepanekutest veel rääkida.

Haigekassa juhatuse esimees on Tanel Ross ja liikmed Mari Mathiesen ja Kuldar Kuremaa. Haigekassa nõukogusse kuuluvad riigi huvide esindajana veel lisaks Ossinovskile rahandusminister Sven Sester, riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Aivar Kokk, riigikogu esindaja Viktor Vassiljev, sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja Heli Paluste.

Kindlustatute huve esindavad haigekassa nõukogus lastekaitse liidu toetajaliige Ene Tomberg, pensionäride ühenduste liidu juhatuse esimees Andres Ergma, puuetega inimeste koja juhatuse esimees Ulvi Tammer-Jäätes, ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson ja PERHi radioloog Sergei Nazarenko.

Viimaks esindavad nõukogus tööandjate huve haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule, tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsar, AS Ortopeedia arstid haigla juhataja Ardo Reinsalu, AS Lemminkäinen Eesti juhatuse esimees Sven Pertens ja ravimitootjate liidu juhataja Riho Tapfer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles