Ossinovski avalikustas oma salatsemise põhjused (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui tavaliselt saavad haigekassa nõukogu liikmed eelnevalt tutvuda koosoleku materjalidega, siis enne eilset koosolekut oli nendega saanud tutvuda vaid töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski. Just ministri soov oli see, miks teised  teadmatusse jäid.

«See ei ole tavapärane praktika. See oli minu soov, et me neid materjale ette välja ei saadaks,» kommenteeris  töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski haigekassa juhtkonna säästuplaani mitte avalikustamist.  

Ta selgitas, et soovis niimoodi vältida varemgi esinenud olukorda, mil nõukogu liikmed tulevad koosolekule ja saavad juba enne selle algust ajalehest lugeda, mida nad otsustanud on. « Eriti arvestades selle teema tundlikust, sealhulgas patsientide võimalikku reaktsiooni ühtedele või teistele ettepanekutele, mida haigekassa juhatus välja käis, siis on mõistlik, et nõukogu tegi ära esimese filrti, millega minna edasi ja millega mitte,» ütles minister.

Rahandusminister Sven Sester kommenteeris eile BNS-le, et säärast asja pole kunagi varem olnud ning rahandusministeerium on ettepanekuid küll haigekassalt eelnevaks tutvumiseks küsinud, aga haigekassa ei soostunud neid jagama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles