Haigekassa puudujäägi lapivad jõukad sünnitajad ja tõbised

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross eile haigekassa nõukogu koosolekul.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross eile haigekassa nõukogu koosolekul. Foto: Liis Treimann

Kui tänavu tuleb haigekassa peaaegu 33 miljoni euro suuruse eelarve puudujäägi katmiseks pingutada haiglatel, siis järgmisel aastal hakkavad seda kinni maksma inimesed ise: nimelt seatakse lagi haigus-, hooldus- ja sünnitushüvitistele.

«Lisaks haigekassa juhatuse tehtud ettepanekutele esitasin paar ettepanekut ka mina,» ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski eile pärast haigekassa nõukogu koosolekut. Ta tunnistas, et haigekassa praegune kriis on andnud sotsiaalministeeriumile võimaluse teha kiirendatud korras ära mõned muudatused, mis olid nagunii kavas.

Nii näiteks on kavas kehtestada haigus-, hooldus- ja sünnitushüvitistele lagi, mis oleks seotud keskmise palgaga. «Kuna hüvitiste puhul on esmane eesmärk säästa inimest haiguse ajal vaesusesse langemisest, on see oma olemuselt õigustatud,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles