Rahahäda Eesti tervishoius ajas arstid streikima (12)

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekord streigivad arstid üle Eesti selleks, et riik annaks tervishoiule lisaraha.
Seekord streigivad arstid üle Eesti selleks, et riik annaks tervishoiule lisaraha. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui seni on meedikud streikinud, et endale palka juurde nõuda, siis tänane hoiatusstreik on ajendatud Eesti tervishoiu alarahastamisest.

Täna kell 9–10 toimuvad hoiatusstreigid nii haiglates kui ka perearstikeskustes. Streigi ajal on peatatud haiglates plaanilised ambulatoorsed vastuvõtud, uuringud ja protseduurid ning plaaniline töö statsionaaris. Samuti ei tööta tunni aja jooksul perearstkeskused.

Eestis on tekkinud olukord, kus senine rahastamissüsteem ei suuda tagada praegusel tasemel tervishoiuteenust. See tähendab, et ravijärjekorrad pikenevad ja aina enam patsiente satub haiglasse erakorralises seisukorras, sest ei jõudnud plaanilist vastuvõttu ära oodata. Olukorra lahendamiseks on teinud tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski valitsusele ettepaneku, et riik hakkaks tasuma sotsiaalmaksu pensionäride eest.

Tagasi üles