Kriis haigekassas: Ossinovski on jäänud alasi ja haamri vahel (2)

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross eile haigekassa nõukogu koosolekul.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross eile haigekassa nõukogu koosolekul. Foto: Liis Treimann

Tervise- ja tööminister ning SDE esimees Jevgeni Ossinovski on täna otsekui alasi ja haamri vahel: valitsus nõuab kärpeplaani haigekassa pea 30 miljoni euro suuruse ülekulu katteks, aga ainus tõsiselt võetav idee suure eelarveaugu lappimiseks on tervishoiusüsteemile täiesti vastuvõetamatu.

Eelmisel nädalal pärast haigekassa nõukogu koosolekut pressikonverentsil esinenud Ossinovski suutis jätta avalikkusele mulje, nagu oleks haigekassa eelarveaugu lappimiseks lahendused olemas. Kaamerate ees kõlas kõik väga veenvalt: paneme sünnitus- ja haigushüvitistele piirid ette; riik ei maksa enam mõnede soodusravimite eest; haiglatele hakatakse maksma lubatust vähem.

Tegelikult kaks esimest väljapakutud ideed tänavu ei aita. Töövõimetushüvitiste piirang ei jõustu ilmselt enne 1. jaanuari ning soodusravimite nimekiri vaadatakse regulaarselt üle ja nelja ravimi väljaarvamine annab säästu vaid 200 000 eurot. Isegi kui sotsiaalmaksu laekub kavandatust viis miljonit enam, ei piisa sellest 30 miljoni eurose ülekulu katmiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles