Naine oli sunnitud pärast ebaõnnestunud aborti sünnitama (4)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine pidi luhtaläinud abordi tõttu siiski loote ilmale tooma.
Naine pidi luhtaläinud abordi tõttu siiski loote ilmale tooma. Foto: SCANPIX

Rootsi ametnikke on kritiseeritud, et nad ei teinud piisavalt palju uuringuid naisele, kes pärast aborti oli ikka veel rase.

Naisel oli pandud aeg abordiks 18ndal rasedusnädalal, mis on Rootsis viimane legaalne nädal, mil naine võib aborti teha. Talle anti küll aborditablette, kuid kuna haigla unustas määrata uue aja, et kontrollida nende mõju, jäi naine ikka rasedaks.

Kui ta 21. rasedusnädalal taas arsti juurde läks ja selgus, et ta on ikka veel rase, pidi arst küsima abordiks luba riiklikult tervise ja heaolu keskuselt. Luba anti, kuid patsient ei allunud ravile. Lõpuks pidi naine sünnitama loote 23. nädalal pumba abiga.

Arsti sõnul oli loode elus vähemalt 20 minutit, enne kui ta suri.

Pärast aasta kestnud uuringut on tervise ja heaolu keskus kindel, et vea tegi haigla, kes ei teinud kindlaks, kas abort oli edukas.

«Nad oleksid pidanud kokku leppima uue aja, mil naine oleks saanud kontrolli tulla. Patsiendi eest ei hoolitsetud,» oli nende aruandes kirjas.

Haigla muutis oma reegleid, et midagi sellist enam ei korduks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles