Aktiivsusmonitorid võivad kaalukaotust hoopiski raskendada

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivsusmonitor ei aita kaalulangusele kaasa.
Aktiivsusmonitor ei aita kaalulangusele kaasa. Foto: Caro / Richard Wareham

Aktiivsusmonitor ei pruugi aidata kaalulangusele kaasa, vaid võib mõjuda hoopis vastupidiselt.

Kaks aastat kestnud uuringust selgus, et aktiivsusmonitorid ei pruugi aidata kaalulangusele kaasa, vahendas Independent.

Uuringus osales 471 ülekaalulist, kes jõudsid lõppkokkuvõttes järeldusele, et aktiivsusmonitori kandmine või mitte kandmine ei muuda suurt midagi, kui kandja on kaalulangetamise dieedil.

Osalejaid hoiti madala kalorsusega dieedil, tõsteti kehalist aktiivsust ja tehti grupi ühisnõustamisi. Kuus kuud pärast uuringu algust anti pooltele osalejatest aktiivsusmonitor, et nad saaksid jälgida kogu protsessi.

Pittsburgi ülikooli uurijad leidsid, et need inimesed, kes olid varustatud aktiivsusmonitoridega, langetasid vähem kaalu kui teised. Aktiivsusmonitori omanikud kaotasid keskmiselt 3,5 kilogrammi, samal ajal kui need, kes ise oma tegemisi jälgisid, kaotasid keskmiselt 5,9 kilogrammi.

Uuringu läbiviija dr John Jakicici sõnul võis kaalukaotuse suur erinevus olla selles, et aktiivsusmonitoride kasutajad premeerisid end maiustustega rohkem kui teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles