Mullu pandi kinni veerandsada hambaraviasutust

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta seisuga on Eestis 519 hambaraviteenust pakkuvat asutust.
Eelmise aasta seisuga on Eestis 519 hambaraviteenust pakkuvat asutust. Foto: Panther Media/Scanpix

Värskest statistikast selgub, et eelmisel aastal lõpetas tegevuse küll 25 hambaraviasutust, kuid kokkuvõttes on Eestis nüüd siiski üks hambakliinik rohkem kui varem.

Tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis avaldati 2015. aasta statistika iseseisvate tervishoiuasutuste kohta ning eraldi ülevaade hambaraviteenust osutavatest asutustest ja nende teenustest.

Eestis tegutses 2015. aasta lõpu seisuga kokku 519 hambaraviteenust pakkuvat asutust, mida on ühe võrra rohkem kui aasta varem. Nende hulka on arvestatud ka hambaravikliinikute filiaalid või muu tervishoiuasutuse juures tegutsevad hambaraviosakonnad, mis moodustasid kümnendiku (57 allüksust) kõigist hambaraviteenuse osutajatest. Veidi üle 40 protsendi asutustest tegutseb Tallinnas ning kümnendik Tartus. Aasta jooksul lõpetas või peatas tegevuse 25 ning alustas või taasalustas 26 hambaraviasutust.

Proteesimise ja kirurgia teenust pakkuvate asutuste arv jätkas viimaste aastate väikest kasvu. Samuti suurenes nende asutuste arv, kus on võimalik kohapeal röntgenuuringuid teha. Proteesitöid tegid 2015. aastal kaks kolmandikku, kirurgilisi protseduure umbes 40 protsenti ning röntgenuuringuid ligi 80 protsenti kõigist hambaraviasutustest. Kümnendik asutustest pakkus ortodontiateenust.

2015. aasta lõpu seisuga tegutses Eestis 1378 iseseisvat tervishoiuasutust, sealhulgas 55 haiglat, 464 perearstiabiasutust, 462 hambaraviasutust, 279 eriarstiabiasutust ja 118 muud asutust. Eelmise, 2014. aastaga võrreldes on juurde tulnud kaheksa eriarstiabi- ja viis õendusabiasutust, tervishoiuteenuse pakkumise lõpetas kolm haiglat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles