Õdede liit sai uue presidendi

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Kannus.
Anneli Kannus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna Paides kogunenud Eesti Õdede Liidu kongress volitas, uue põhikirja alusel, presidenti valima liidu volikogu.  Eesti suurima kutseorganisatsiooni uueks presidendiks valiti Anneli Kannus.

«Otsustasin, pärast põhjalikku kaalumist, vastu võtta väljakutse juhtida järgmised 4,5 aastat Eesti Õdede Liitu. Praegu on see eriti oluline ja põnev, kuna riigi poolt pikaajaliselt tegemata otsused mõjutavad oluliselt tervishoiusüsteemi jätkusuutlikkust.  Pooleli on kollektiivleppe sõlmimine, õdede koolituses toimuvad järgmised arenguhüpped ning valdkonna teadustegevus on tugevam kui kunagi varem,» ütles EÕL president Anneli Kannus.

«Eesti Õdede Liit on vaieldamatult Eesti õenduse selgroog ja tervishoiu üks tugisammastest. Meil seisavad ees väljakutsed Eesti tervishoiusüsteemi ümberkorraldamisel, et tagada patsientidele parim võimalik tervishoiuteenus ja tervishoiutöötajatele head töötingimused  ja enesearengu võimalused,» lisas Anneli Kannus.

Anneli Kannusel (s 1969)  on kõrgharidus õena ning sotsiaalpedagoogina, lisaks kaitstud magistrikraad Tartu Ülikooli haridusteaduskonnas. Ta on EÕL liige aastast 1993 ning juhtinud viimased 16 aastat Tartu Tervishoiu Kõrgkooli. 

Eesti Õdede Liit on arvukaim õendustöötajate kutseorganisatsioon Eestis, kuhu kuulub üle 4000 õe, ämmaemanda ja õendustöötaja. Liit on seadnud oma eesmärgiks elanikkonna tervise, õendustöötajate kutse arengu ning inimeste terviseteadlikkuse edendamise. Eesti Õdede Liit kuulub Rahvusvahelisse Õdede Nõukogusse ja Euroopa Õdede Nõukogusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles