Sünnitusmajale kingiti sadu vastsündinute kudumeid

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinutele kingitud asjad.
Vastsündinutele kingitud asjad. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Viiendat aastat kinkis vastsündinuid toetav projekt «Heategu kõige pisematele» kinkis Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) sünnitusmajale sadu vastsündinutele mõeldud kudumeid.

Suure riskiga laste gruppi kuuluvad enneaegsed beebid vajavad peale sündi arstide ja õdede erilist hoolt ja jälgimist, teatas ITK. Lisaks vastavale aparatuurile ja professionaalsele vastsündinute osakonna personalile tagatakse lastele haiglas parim võimalik areng.

Lisaks haiglale otsustas viis aastat tagasi enneaegseid lapsi toetama hakata ka igapäevaelus välisinvestoreid nõustav Kristi Aulik, kellel tekkis mõte heategevusliku projekti käivitamiseks oma vastsündinud kaksikutega haiglas olles.

Viie aastaga meeletu areng

Projekt «Heategu kõige pisematele» alustas 2011. aastal  eesmärgiga aidata koguda spetsiaalselt  enneaegsetele beebidele mõeldud soojustandvaid kudumeid – sokke, mütse, kampsuneid, pükse ja tekke. Viie aastaga on kasvatud pisikesest sõpruskonnast ligi 2000 inimesega toetajaskonnaks, kes aastatega erinevatele sünnitusmajadele kinkinud mitmeid tuhandeid kudumeid.

Septembri keskel toodi heategevusprojekti järjekordse kogumise tulemusena Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusmajale mitu suurt kastitäit kudumeid. ITK neonatoloogia ehk vastsündinute osakonna juhatajal dr Pille Andressonil oli äärmiselt hea meel, et heategijaid nii palju on. «Kirjeldamatult hea meel on näha, kui palju inimesi soovivad head teha! Meie osakonnas leiavad kõik esemed kindlasti kasutust, sest enneaegsete tervise sisukohast on elutähtsal kohal kehatemperatuur, mida lisaks vesivoodile aitavad hoida ka toodud kudumid,» selgitas dr Andresson.

Projekti eestvedaja Kristi Auliku sõnul annab säärase projekti jaoks enim motivatsiooni see, kui inimesed, kes projekti kaudu abi on saanud, võtavad ühendust ning soovivad nüüd ise aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles