Ida-Viru mehed ruttavad arsti juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Probleemid ei lähe tavaliselt ise üle, nendega tasub pöörduda arsti poole.
Probleemid ei lähe tavaliselt ise üle, nendega tasub pöörduda arsti poole. Foto: PantherMedia / Scanpix

Eelmisel nädalal Narva haigla juures tööd alustanud mobiilne meestearsti kabinet on pälvinud kohalike meeste suure huvi ning töötab piirkonnas täiskoormusel.

«Huvi meie teenuse vastu on oodatult väga suur,» ütles Tartu Ülikooli Kliinikumi androloogiakeskuse juht Margus Punab BNS-ile. «Kõik lähinädalateks avatud vastuvõtuajad mitte ainult Narvas vaid kogu Virumaal on tänaseks täis broneeritud,» lisas Punab.

Eesti Vähiliidu eestvedamisel ja Jõulutunneli vahendusel rahastatud mobiilne meestearsti kabinet alustas nädal tagasi teisipäeval tööd Narvas, nädala lõpus tegutses Sillamäel ning sel nädalal Ahtmes ja Kiviõlis.

«Mobiilse kabineti tänane võimekus lubab teenindada keskmiselt 20 patsienti päevas, täieliku funktsionaalsuse saavutamisel kuni 30 patsienti,» selgitas Punab.

«Kuna meditsiiniline käsitlus ei koosne vaid ühest visiidist vaid ka uuringutest ja ravist, saame tulemuslikkusest rääkida alles mõne kuu pärast,» ütles Punab.

Tartu ülikooli kliinikumi meestekliinik osutab praegu teenuseid Tartus, Tallinnas ja Pärnus. Meeste soospetsiifilise teenusega kõige halvemini kaetud Virumaa ja seetõttu on algperioodil kliinikumi põhitähelepanu pööratud just sellele piirkonnale. Vastuvõtud toimuvad septembri lõpust kuni novembri alguseni piirkonna kõigis suuremates keskustes: Narvas, Rakveres, Sillamäel, Kiviõlis ja Ida-Viru Keskhaigla juures Ahtmes.

Meestearstid tegelevad kõigi meestele eriomaste haigustega, milleks on eesnäärmehaigused, seksuaalhäired, meeste üleminekuiga, hüpogonadism, viljatus, sugutrakti ägedad ja kroonilised põletikud, kõik peenise, munandikoti haigused, samuti rinnahaigused meestel.

«Tegemist ei ole ühekordse aktsiooniga, vaid loodame oma teenuseid pakkuda stabiilselt täna ja ka tulevikus. Ainsaks suuremaks probleemiks on see, et väljasõitudega vastuvõtud on paratamatult teenuse osutajale oluliselt kulukamad, kui seda oleks sama teenuse osutamine meie keskustes Tartus ja Tallinnas,» märkis Punab.

Mobiilse kabineti koordinaator on medõde Olga Raudik, arstidest teevad mobiilses kabinetis vastuvõtte Stanislav Tjagur, Sven Tennisberg ja Margus Punab.

Meestearsti vastuvõtule haigekassa tingimustel pöördumine eeldab saatekirja. Ravikindlustatud isikutele kehtib esimesel visiidil visiiditasu viis eurot. Ravikindlustuseta ja saatekirjata mehed saavad vastuvõtule pöörduda tasulises korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles