Lätlased ei pea Eesti haigekassa süsteemi väga heaks (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiusüsteeme saab erinevalt rahastada.
Tervishoiusüsteeme saab erinevalt rahastada. Foto: Panther Media/Scanpix

Läti valitsus otsib riigile sobivat tervishoiu rahastamise mudelit ning kaalub, kas ja millisel kujul suureneb patsientide omaosalus ja mil määral riigieelarve osa.

Ka Läti suurima ja mainekaima haigla, Riia Stradinši kliiniku erakorralise meditsiini osakonnas ootejärjekord üha kasvab, sest riiklike kvootide alusel ei jõua inimesed oma tõbedega arsti juurde ja uuringuile pääsemist ära oodata, kirjutab ERR. Meditsiinitöötajad korraldavad meeleavaldusi ja peaminister on lubanud, et tervishoid muutub esmatähtsaks.

Ka Lätis peaks olema ülejärgmisest aastast kohustuslik tervisekindlustus, kuid praegu pole veel teada, millise mudeli kasuks lätlased otsustavad, sest näiteks Eesti haigekassa süsteem lätlaste meelest väga hea ei ole.

Läti valitsus on kiirkorras eraldanud lisaraha järjekordade lühendamiseks, onkoloogiahaigete raviks ja ravimite ostmiseks.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles