Diana Ingerainen: arst pole rõõmude keelaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Ingerainen
Diana Ingerainen Foto: Mihkel Maripuu

Viirushaiguste hooaeg niidab esimesi ohvreid ja perearstide uksetagused on tatiseid patsiente täis. Varsti, kui ilmad veel külmemaks lähevad, on perearstid ainsad püsivalt terved inimesed. Nii kestab see kevadeni välja. Eesti esiperearst Diana Ingerainen ütleb, et armastab oma tööd, kuid ellu tuleb suhtuda alalhoidlikult – puhkust ja rõõmu peab ka olema.

-Üks staažikas perearst rääkis mulle hiljuti, kuidas tal tekkis patsiendiga tõsine konflikt põhjusel, et too pidi ootama. Millest tuleb, et arsti peetakse pigem klienditeenindajaks kui autoriteediks?

Minu meelest on õpetajate seis palju hullem, ja ma saan aru, miks noored ei taha enam kooli tööle minna. Võimalik, et väärtushinnangud on hullu tarbimisühiskonna valguses muutunud. Aga see võib olla ka küllastus infost, millest inimesed tegelikult aru ei saa. Tervise valdkonnas võib pinnapealse info põhjal jääda mulje, et võimalused on lõputud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles