Arstid eemaldasid noormehelt ligi 18-sentimeetrise saba

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi 18-sentimeetrine saba, mis ei lasknud poisil enam hästi istuda ega magada ning pani selja valutama.
Ligi 18-sentimeetrine saba, mis ei lasknud poisil enam hästi istuda ega magada ning pani selja valutama. Foto: Scanpix/Caters News Agency

India noormehelt eemaldati kirurgiliselt seitsme tolli ehk 17,8 sentimeetri pikkune saba, sest see hakkas talle valu tegema.

Operatsioon läks hästi, kirjutab Metro. Meditsiiniliselt nimetatakse seda seisundit neuroloogiliseks kõrvalekaldeks. See seisund on nähtav juba pärast sündi ning selle saab ära opereerida. Selle juhtumi korral aga perekond seda ei soovinud.

18-aastane noormees oli elanud sabaga kogu elu, sest tema vanemad uskusid, et see toob head õnne ning selle eemaldamisega oleks võinud kaasneda sotsiaalsed stigmad. Samuti ei põhjustanud see talle seni terviseprobleeme.

Septembris otsustas aga noormees saba eemaldada, sest see pani ta alaselja valutama, tal oli raske istuda ja magada. Samuti oli tal tekkinud psühholoogiline probleem, sest saba kasvas üha pikemaks ning seda oli aina raskem riietega kohandada.

Foto: /Caters News Agency

Riigihaigla neurokirurgia osakonna juhataja dr Pramod Giri tõdes, et selline juhtum on väga harv ning nemad ei ole sellist olukorda oma haiglas varem näinud. Operatsioon ei olnud tema hinnangul keeruline, kuid saba võib hõlmata mingis osas seljaaju, mistõttu tuli olla siiski ettevaatlik. Giri lisas, et õnneks polnud tema sabas aga luu- või lihaskudet, mis oleks muutunud lõikuse keerulisemaks. Videot lõikusest näeb siit.

Noormees saab peagi haiglast koju. Ta on väga õnnelik, saab korralikult istuda ja magada ning tunneb end enesekindlamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles