Toataim võib teha tervisele karuteene

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toataimed võivad põhjustada allergiat.
Toataimed võivad põhjustada allergiat. Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuigi taimed võivad muuta toa kaunimaks, ei pruugi need alati inimese tervisele sobida.

Georgia ülikooli taime- ja mullateaduse osakonna dotsent Mussie Habteselassie sõnul võivad taime juurele tekkida mikroorganismide kolooniad ning ka ülekastetud sõnajalg võib olla lisaks inetule vaatepildile ka tervisele kahjulik, kirjutab The Wall Street Journal.

Habteselassie rõhutas, et ostes taime toovad inimesed oma koju palju muudki, näiteks baktereid, seeni ja mikroorganisme. Kui aga kasta taime liiga palju või hoida teda niiskes keskkonnas, võivad potis asuvad seened toota eoseid, mis tekitavad allergiat.

Allergia sümptomid sarnanevad heinapalavikuga. Sellises olukorras võib ka astma hullemaks minna.

Kui aga taim on n-ö stressis ehk teda on kas liiga palju või vähe kastetud või tuleb tal kasvada liialt kõrge või madal temperatuuriga kohtades või ründavad teda kahjulikud bakterid, seened või putukad, eritab ta gaasilist kemikaali. Habteselassie sõnul ei suuda inimesed seda lõhna tuvastada, kuid veebist leiab komplekte, mis suudavad selle tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles