Perearsti jutule nii lihtsalt ei pruugi saada (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui seni pidi perearst kergema tervisehäda korral inimese vastu võtma viie tööpäeva jooksul, siis nüüd soovivad tohtrid ooteaega pikendada.

Eesti Perearstide Selts soovib ressursipuuduse ja krooniliste haigete rohkuse tõttu pikendada väiksema tervisehädaga patsientide vastuvõtuaega seniselt viielt päevalt kümnele.

Perearstide selts saatis neljapäeval tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovskile kirja, milles soovib muuta perearsti ja temaga koos töötavate tervishoiutöötajate tööjuhendi sätet. Nimelt näeb tööjuhend ette, et üldarst peab ägeda tervisehäirega patsiendi vastu võtma samal päeval, teistel juhtudel aga tuleb patsient vastu võtta viie tööpäeva jooksul.

«Seoses krooniliste haigete osakaalu kasvuga nimistutes ei ole võimalik sama ressursi juures tagada «teistel juhtudel» vastuvõtte viie tööpäeva jooksul,» kirjutas selts ja tegi ettepaneku pikendada leebema tervisehäirega patsientide vastuvõtuaega kümne päevani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles